Skip to main content
VarukorgClose Cart

Slöjdlexikon är en heltäckande digital lärobok för slöjdämnet genom hela grundskolan

Upplägget ger frihet

Det breda innehållet ger dig möjlighet att använda Slöjdlexikon på ditt sätt. Som erfaren lärare kan du hämta inspiration och bygga ditt eget drömläromedel: kombinera filmer utifrån din planering. Du som är ny i din roll som slöjdlärare har Slöjdlexikon som ett tryggt stöd i att planera och genomföra undervisningen.

Med Slöjdlexikon får du

 • Kunskapsfilmer om slöjdens tekniker, verktyg och material
 • Arbetsområden baserade på kursplanens syfte och centrala innehåll
 • Lärarhandledning för såväl den erfarna som nya slöjdläraren
Beställ

Till Slöjdlexikon

Prova gratis

Beställ

Filmstöd främjar inlärning

Slöjd lär vi oss främst genom att härma. Filmerna i Slöjdlexikon visar i samma vinkel som om eleven själv hade utfört arbetet. Därigenom stimuleras spegelneuronerna i hjärnan och vägen till inlärning blir kortare. 

Både läsinlärning och ordkunskap blir gynnade av att eleverna får instruktionen på tre sätt samtidigt: de ser händer som visar, läser orden i undertexten, hör rösten som berättar.

Beställ Slöjdlexikon

Förankrat i skolan

Slöjdlexikon produceras i Sverige och samtliga författare är yrkesverksamma slöjdlärare. Alla filmer och instruktioner är professionellt granskade och väl beprövade av skolor runt om i Sverige. Samtliga produkter från Slöjd.nu är GDPR-säkrade.

Möt varje elevs behov

Slöjdlexikon bygger på korta och precisa filmer. Slöjdens tekniker och verktyg presenteras grundligt i hundratals lexikonfilmer som visar hur olika specifika moment utförs. 

Bland ”Instruktioner” finns över 200 projekt med hela arbetsprocessen presenterad i film, allt från att sticka en nalle eller sy en t-shirt till att slöjda ett skåp i trä eller ett mobilfodral i läder.

Filmerna är framtagna unikt för grundskolans slöjdundervisning och är fria från reklam.

Genom att se händer som slöjdar samtidigt som en röst berättar och orden kommer i undertexter gynnas både läsinlärning, begrepp och ordkunskap.

Materiallära

I Lgr22 skrivs fram att eleverna ska lära sig att välja och motivera sina val, för det behövs kunskap. De 17 filmerna om slöjdens material ligger som en grund i läromedlet. Dessa koncisa filmer hjälper dig att presentera materialens egenskaper och kretslopp. Äldre elever kan gärna befästa kunskaperna genom att svara på frågor eller göra affischer med tyg/materialprov.

Hjälpen är nära

Kontakta oss gärna på mail eller slå en signal för snabb hjälp!

Boka visning av Slöjdportfolio


Tid för digital träff, lämna gärna tre förslag

  This will close in 0 seconds

  Boka visning


  Tid för digital träff, ge gärna tre förslag

   This will close in 0 seconds

   Boka visning Bildportfolio


   Tid för digital träff, ge gärna tre förslag

    This will close in 0 seconds

    Prova Slöjdlexikon gratis


    15 minuters personlig introduktion + två veckors gratis inlogg. Ge gärna tre förslag för tid till digital träff.

     This will close in 0 seconds