Skip to main content
VarukorgClose Cart

Varje dag vill vi förenkla livet för dig som slöjdlärare

Slöjd.nu – ett litet företag som drivs med stor passion för slöjd och pedagogik.

Vi var pionjärer och före vår tid. För över 20 år sedan började vi producera digitala läromedel för slöjdundervisning och de flesta av oss är fortsatt verksamma som slöjdlärare. Med förankring i skolan, entusiasm för slöjd och med lång erfarenhet skapar vi läromedel för dig och dina elever.

Från tjock-tv…

Ja, det började på tidigt 1990-tal med VHS och tjock-TV i slöjdsalen. Vår grundare, slöjdläraren Inger Möller Degerfält såg hur effektivt det var att använda film för att nå fram till sina elever. 

“Under mina 10 år som slöjdlärare på Örtagårdskolan på Rosengård i Malmö använde jag ofta videokameran som pedagogiskt hjälpmedel i slöjdundervisningen.

Det är svårt att visa små pilliga moment för flera elever samtidigt så jag direktsände mina händer till en 33 tums TV.”

– Inger om sina första år som slöjdlärare

… till digitalt läromedel

Medan slöjdteknikerna är de samma som då så har den digitala tekniken utvecklats. Det första läromedlet som Slöjd.nu producerade hette @virka och levererades 1999 via CD-romskiva. Numera finns inte begränsningarna som CD-romskivorna utgjorde och läromedlen Slöjdlexikon och Slöjdportfolio har vuxit till att omfatta hela slöjden för alla årskurser i grundskolan. Idag når vi över 

”1999 när @virka kom fanns ingenting liknande. Då var utmaningen att få in datorer i slöjdsalarna. Sen kom ingenting, ingenting och sen kom allt.

Nu är utmaningen att hitta den rätta informationen. Sök på virka och du drunknar i information. Som privatperson med all tid i världen kan det vara roligt och inspirerande men som lärare och elev är det ovärderligt att få allt samlat och strukturerat.”

– Inger sammanfattar utvecklingen

Fler vägar

I företagets hjärta finns glöden för elever och lärare. Slöjd.nu strävar efter att alla ska få känna glädjen och uppleva passionen för slöjd. Med alla medel vill vi hjälpa dig och dina elever att hitta dit.

Det var därför inte ett långt steg när Slöjd.nu tackade ja till att även skriva läromedel för Gleerups slöjd. I Gleerups slöjd finns väl utvalda filmer från Slöjdlexikon. På så sätt når vi ut till ännu fler elever och lärare.

Gänget på Slöjd.nu

Läs om oss på Slöjd.nu här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av allt spännande som händer i Slöjd.nu’s värld!

Boka visning av Slöjdportfolio


Tid för digital träff, lämna gärna tre förslag

  This will close in 0 seconds

  Boka visning


  Tid för digital träff, ge gärna tre förslag

   This will close in 0 seconds

   Boka visning Bildportfolio


   Tid för digital träff, ge gärna tre förslag

    This will close in 0 seconds

    Prova Slöjdlexikon gratis


    15 minuters personlig introduktion + två veckors gratis inlogg. Ge gärna tre förslag för tid till digital träff.

     This will close in 0 seconds